sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Descriere / Viața în zilele noastre

Viața în zilele noastre

Fiecare dintre noi ne-am născut cu un scop anume. Deși nu am fost întrebați unde vrem să ne naștem, sau dacă vrem să ne naștem.
Suntem duși cu forța la cămin, sau grădinițe de părinții noștri iar noi la rândul nostru procedăm la fel cu copii noștri. Eu îmi amintesc că am fost dus la creșă, unde copii stăteau în pătuțuri din lemn cu margini înalte, iar mulți copii plângeau de ți se rupea sufletul fără să fie băgați în seamă și adormeau epuizați de atâta plâns.
Urmăm toate etapele de școlarizare și înveți iar mai apoi te alegi cu un gust amar când vezi că truda nu ți-e răsplătită după merit. Oftezi că în alte țări salariile sunt cu mult peste câștigul tău și te întrebi că cu ce sunt mai presus ei decât noi, mă întreb noi cu ce suntem de vină pentru că tot oameni suntem.
Speri zi de zi că într-o bună zi totul va fi mai bine și că va exista odată și odată și dreptate.
După ce îți termini studiile și ai un loc de muncă, părinții te grăbesc să te căsătorești, ca mai apoi cât mai repejor să ai și un copil. Ba mai vin și membri familiei cu așa fă și așa procedează de îți vine să o iei la sănătoasa.
Dacă alegi să ai un apartament sau o casă proprie unde să poți să stai liniștit fără ca cineva să-ți facă reguli și să îți arunce în continuu că e casa lui, ești nevoit să iei împrumut de la o bancă să-ți poți realiza visul.
La banca respectivă ți se stabilește rata lunară ca mai apoi dacă ai întârziat cumva cu plata din cauza salariului de mizerie ce de multe ori abia îți ajunge să îți plătești utilitățile, da-poi din ce să mai și trăiești, încep să te streseze cu telefoane zilnic și să te pistoneze să plătești numaidecât rata lunară.
Am ajuns în zilele noastre să trăim într-un stres continuu ne mai având liniște și toate acestea le datorăm tot nouă oamenilor, pentru că am complicat atât de tare viața și lucrurile încât lucrurile care ar putea fi simple sunt din ce în ce mai complicate.
Te gândești că oare ce ai putea face ca lucrurile să meargă înspre mai bine, dar cu cât te gândești mai mult cu atât devii mai descurajat de lucruri ce devin din ce în ce mai complicate.
Nici măcar tratamentele pentru anumite boli ce erau până acum incurabile, deși sa găsit tratament nu sunt accesibile nouă sau sunt la niște prețuri astronomice. Medicamentele ne fac mai mult rău decât bine pentru că nimeni nu se străduiește să le facă mai eficiente pentru că altfel nu ar avea ei de câștigat. De ce credeți că se face așa multă reclamă la ele? Luând medicamente ajungi să ai alte afecțiuni ce necesită alte tratamente și astfel devine un cerc vicios din care nu mai ai scăpare.
Să nu mai zicem că contribuim la asigurările de sănătate pe degeaba, pentru că în momentul când te îmbolnăvești ca să beneficiezi de analize trebuie să te programeze, ori le plătești în totalitate dacă nu poți aștepta.
Asta suntem noi, ne place să ne gândim doar la noi să fim egoiști, superiori față de semenii noștri, unde uni părinți nu mai vreau nici măcar binele copilului lor și în loc să se bucure că îi este bine bagă strâmbe să nu îi mai fie bine. Sunt uni părinți care în loc să se bucure pentru realizările copilului lui îi pricinuiește greutăți și se bucură de necazul lui, ba se mai bagă și în viața personală.
Am ajuns la ce se numește începutul sfârșitului. Noi oamenii am ales să fie așa, numai noi suntem răspunzători pentru ceea ce se întâmplă.
Noi simpli cetățeni suntem prea mărunți și nesemnificativi ca să putem face ceva. Suntem puțini cei care vor bine. Restul oamenilor ne privesc pe noi ca pe niște ciudați pentru simplul fapt că ne pasă pentru tot ceea ce se întâmplă, pentru că scriem, ne implicăm și tragem semnale de alarmă că nu este bună direcția în care avansăm.
Numai împreună putem reuși să schimbăm în primul rând mentalitatea, modul de a gândi, să devenim mai buni și mai ales să încetăm în a fi egoiști pentru că numai așa vom avea o viață mai bună.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Să trăiești e o adevărată provocare

În ultimii ani am observat că suntem din ce în ce mai mult manipulați, atât …

Lasă un răspuns