luni , noiembrie 18 2019
Home / #Implicare / Vărsare de sânge pentru libertate!

Vărsare de sânge pentru libertate!

Am urmărit cu sufletul la gură mitingul organizat de Diaspora din 10 si 11 August din București, miting cărora s-au alăturat și românii din toate colțurile țării. Tot în acele zile, în 10 și respectiv 11 August s-au alăturat cetățenii și în alte orașe din țară pentru aș-i arăta nemulțumirile pentru actualul guvern și pentru felul în care a ajuns țara, care sfidează orice bun simț trăgând astfel un semnal de alarmă dar deocamdată ne ajungând la nici un rezultat.
De asemenea în semn de solidaritate pentru victimele rănite în data de 10 August, în 11 August manifestanții au ieșit în stradă din nou cum ar fi Cluj, Brașov și inclusiv Târgu Mureș și în alte orașe din țară.
Văzând imaginile fără să vrem ne-am gândit la întâmplările ce s-au petrecut în 1989. Și atunci violența asupra oamenilor era aceeași doar că acum nu au existat pierderi de vieți omenești, doar de atunci au trecut 28 de ani, timp în care am devenit un stat modern și suveran, membru al Uniunii Europene și membru NATO.
Întâmplările din 10 August 2018, o noapte însângerată și de groază ce au semănat jandarmii în rândul protestatarilor, bestialitatea cu care au fost tratați oameni fără vină. Singura lor vină a fost că au avut curajul de a spune ”JOS HOȚIA” ”JOS CORUPȚIA” ”M..E PSD” scandând și alte lozinci anti guvernamentale.
Au participat protestatari pașnici, s-au alăturat mitingului în care cereau schimbare pentru un viitor și un trai mai bun și pentru o șansă mai bună în viață. În ciuda faptului că erau pașnici au fost atacați de jandarmi cu gloanțe de cauciuc, tunuri de apă, grenade acustice, gaze lacrimogene și alte substanțe chimice, fiind-că între protestatari sau înfiltrat o bandă de rău făcători, fiind suporteri de fotbal pe care normal ei ca forțe de ordine trebuiau să-i izoleze și să îi scoată dintre manifestanții pașnici, nu să îi împrăștie ca pe niște animale, nu e admisibil așa ceva într-un stat democratic.
Am realizat cu stupoare că postul de televiziune Antena 3, prezintă cu totul altceva decât celelalte televiziuni, numind protestatarii “gașcă de huligani”.
Nici relatările din ceea ce se întâmplă nu erau corect relatate și difuzate. Totul era montat în așa fel să dovedească cele spuse de ei.
Mulți dintre protestatari au suferit răni și plăgi deschise în diferite locuri ale corpului, ca și cum asta nu era destul, pe cei care îi întâlneau în drumul lor jandarmii îi băteau cu bestialitate cu măinile și cu picioarele, cu tompfele (bastoane de lemn) pe unde apucau țintind de preferință în zona feței și a capului.
Și acum ca și în acea perioadă jandarmii si polițiștii nu sunt de partea poporului ci împotriva lui. Și după acest fapt se vede că au bătut
pasul pe loc ca evoluție și mentalitate, doar hoția a luat amploare devoltându-se spectaculos în ultimii ani.
Toți cărora ne pasă, acționăm fiecare după puterile și posibilitățile noastre pentru a schimba viitorul, siguranța, pentru a opri corupția, hoția într-un cuvânt, pentru a schimba tot ce e rău și funcționează defectuos în mai bine și pentru un viitor mai bun.
Este foarte important atunci când ni-se dă șansa să luptăm cu mâinile goale împotriva inumanului și a corupției prin semnături, prin participarea în număr mare la vot când e nevoie.
Nu suntem în evul mediu să luăm furci și topoare, acum se poate lupta civilizat fără vărsare de sânge cu ștampila votând, cu pixul semnând.
Indiferența chiar și în al 12-lea ceas este foarte mare, am constatat noi pe pielea noastră adunând semnături în campania Fără penali în funcții publice.
De multe ori am zis că ne merităm soarta, pentru cați-va bănuți, sacoșe, bilete de concedii în Grecia pentru unii pensionari, școli de vară pentru studenți, alimente, găleți etc. Ne vindem și mama dacă trebuie.
Repetăm și credem că a nu știu câta oara trebuie schimbată mentalitatea în primul rând și apoi să așteptăm să ne fie mai bine. Să ne luam obloanele și să privim un pic în stânga și în dreapta nu numai în față.
Să luăm exemple pozitive nu să le îmbrățișăm pe cele negative.
Toți cei care au o minte limpede și o inimă curată explicați și voi celor care nu au semnat lista #FărăPenali, pentru a pune odată capăt hoției și a hoților începând de la mic la mare.
Nu va înjosiți pentru a vă murdări și a vă vinde viitorul copiilor, nepoților și al nostru al tuturor.
Ne-am săturat să fim umiliți și arătați cu degetul ca o nație de hoți de către occident.
Ne-am săturat să părăsim țara pentru un trai mai bun.
Treziți-vă, viața nu este televizor unde dacă nu îți convine ceva muți pe un alt canal. E nevoie de fapte și multă implicare.
Credeți-ne nimeni nu va mișca un deget pentru noi.
Deschideți bine ochii și faceți mari urechile să vedeți și să auziți.
Nu rămâneți orbi, surzi și nepăsători la tot ceea ce se întâmplă.
Haideți că se poate!
Cu un pic de voință vom putea muta munți împreună!

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Un strigăt pentru schimbare!

Fiecare dintre noi avem un vis încă din copilărie care este conturat de naivitatea vârstei, …