luni , decembrie 16 2019
Home / Descriere / Tinerii și problemele cu care se comfruntă

Tinerii și problemele cu care se comfruntă

Cea mai grea perioadă este vârsta adolescenței. Este vârsta la care majoritatea se simt puternici dar totodată neajutorați.
Este perioada în care se formează caracterul, realizează ce vor să devină când vor deveni adulți, care sunt prioritățile lor, dar în același timp au acces la foarte multe informații ce nu sunt pe deplin înțelese și din acest motiv devin ușor debusolați!
Este foarte important să se comunice cu ei, să aibă curajul să vorbească despre prieteni, despre ce le place să facă, despre lucruri înțelese sau înțelese pe jumătate, despre curiozități.
Această etapă a vieții este cea mai periculoasă deoarece rolul cel mai important îl joacă prietenii, colegii, iar adulții sunt priviți ca niște persoane ce nu îi înțeleg și de aici apare conflictul dintre generații.
Este foarte importantă comunicarea în această perioadă, cunoașterea cercului de prieteni, care au un impact deosebit de puternic prin anturajul în sine.
În această perioadă nu numai aspectul, corpul suferă modificări, ci schimbări majore apar la nivel emoțional, ei au sentimente contradictorii, iar în interiorul lor se duce o adevarată luptă cu inconștientul.
Și noi la rândul nostru am trecut prin aceste modificări și fiecare dintre noi știm cât de greu este să fi un adolescent care are impresia că nu este înțeles de nimeni!
Este foarte important să știm să ne apropiem de ei mai ales ca prieten și mai apoi ca părinte.
Chiar dacă ne este greu trebuie, să împărtășim și noi din experiențele trăite din acea perioadă, primind astfel încrederea lor și împărtășim astfel și noi emoțiile și trăirile din adolescență. Este foarte important să înțeleagă că indiferent ce probleme au, sau ce decizii iau, suntem mereu lângă ei și îi susținem!
Bineînțeles că sunt și tineri care consideră că nu au nevoie de susținere morală și de ajutor și preferă să rezolve toate problemele cu prietenii, sau de unul singur.
În acest caz adulții sunt văzuți ca niște inamici, iar înțelegerea dintre generații s-ar putea să survină doar la maturitate.
Această categorie de tineri preferă să învețe singuri din greșeala lor și astfel riscând să „dea cu capul de perete” de nenumarate ori.
În ziua de azi viitorul este destul de incert neavând nimic sigur și palpabil pentru majoritatea tinerilor, aici mă refer la instabilitatea locurilor de muncă și achiziționarea a unei case sau a unui apartament în momentul în care vor să-și întemeieze o familie!
Ei de mici învață de la societate că în zilele noastre ca să fii cineva trebuie să ai mașină, casă sau apartament, un servici bine plătit, haine de firmă etc.
Total eronat sunt aceste concepții, deoarece în viața de cuplu dacă nu este înțelegere nu este nimic, tot așa fără dragoste totul este robotic, iar zilele sunt petrecute aidoma unor mecanisme scârțâitoare și rigide. Uiți și nu găsești motivul pentru care să trăiești.
Să nu mai vorbim de faptul că majoritatea tinerilor se maturizează forțat și nu trec prin pașii firești ai copilăriei.
Greutățile și nesiguranța zilei de mâine are o amprentă atât de puternică încât și tinerii, adulții uită să se bucure de micile bucurii ale vieții. Ei fiind prinși în vâltoarea problemelor și stresului de zi cu zi.
Dar să nu uităm, cel mai important lucru și anume că doar o viață avem și aceasta este scurtă, chiar prea scurtă să le putem face pe toate și cel mai înțelept este să învățăm și din greșelile altora și să nu uităm să trăim și să iubim cu adevărat!

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Ghilotinele din Reghin, ori… „Tragedia de la Clubul Colectiv la singular?”

În ultima vreme am publicat câteva articole critice la adresa autorităților locale, care au fost …

Lasă un răspuns