sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Sarbatori / Sărbători cu adevărat fericite

Sărbători cu adevărat fericite

Cu toții alergăm în lung și în lat luând la rând magazinele în prag de sărbători ca să alegem cadoul cel mai potrivit pentru cei dragi.
Majoritatea caută un cadou cât mai scump, dar uită că un cadou scump nu este suficient pentru a oferi bucurie. Se uită despre semnificația adevărată a sărbătorii, uită că dragostea, pacea și bucuria sunt cele care ar trebui să domine, iar înțelegerea și afecțiunea sunt mai importante decât cel mai scump cadou.
Din păcate majoritatea au devenit materialiști și nu dau doi bani pe ce înseamnă adevăratul sens al sărbătorii! Pentru ei un cadou scump și mare este bucuria cea mai adevărată.
Ne mirăm, că nimic nu mai este la fel ca altă dată. Sărbătorile nu mai au aceeași semnificație și farmec pe care au avut-o pe vremea când eram noi copii.
Ne amintim cu nostalgie brăduțul care nu era foarte pompos, nu era împodobit într-o culoare, nici globurile, nici bomboanele și nici instalația chiar nu era uniform colorata, era multicoloră. Sub el se ascundeau portocale, banane, jocuri tip Piticot, creioane colorate, cărți de colorat, cărți cu povești și jucării.
Derdelușurile erau pline de copii, iar bucuria se simțea pe chipul lor. Erau veseli fără griji cu bujori, rumeni și nu existau nici atâtea boli!
Azi copii visează la jocuri virtuale, telefoane super inteligente, laptopuri etc.
Pomul de crăciun trebuie neapărat să fie uniform colorată. Derdelușurile sunt goale iar tineretul este blocat în lumea virtuală și nu în cea reală.
Au apărut foarte multe tulpini de virusuri. Din cauza lumii virtuale copii nu mai dau randament în lumea reală. Sunt mai frustrați, stresați tot mai nou auzi de psihologi.
Să nu uităm că dragostea și afecțiunea nu costă bani și este cel mai important pentru suflet. Trebuie doar să fim un pic mai atenți și mai sensibili unii cu alții!
Nu mărimea sau firma contează când oferi un cadou. Ceea ce contează cu adevărat este să fie dăruit din inimă și cu mult drag!
Foarte mulți au nevoie de iubire și afecțiune și așteaptă să primească, dar nu pot oferi acest lucru și ei la rândul lor pentru că nu sunt capabili de acest sentiment minunat. Trebuie să oferim ca să și primim la rândul nostru.
Cei tineri și nu numai, nici nu se pot bucura de cadouri cum ne bucuram noi la acea vreme. Nu mai apreciază efortul depus nici măcar un mulțumesc nu prea auzi din partea lor.
Inimile devin parcă mai închise nu se mai pot exterioriza, se comportă ca și cum ai fi obligat într-un fel să dăruiești dar nu să și primești apreciere în schimb.
Foarte mulți tineri sunt obișnuiți cu gestul de a se folosi unii pe alții atât material, cât și emoțional. Dacă nu mai primesc atenții în cadouri consistente, chiar de firmă unul de la celalalt renunță ușor unii la alții căutând alte cuceriri ce îi poate oferi acel confort material pe care și-l doresc.
Nici iernile nu mai sunt ce au fost. Suntem înconjurați de noroi, ploi, umezeală în loc de zăpadă și ninsori.
Măcar de sărbători să fim mai afectuoși, drăgăstoși atenți unii cu alții să îmblânzim și inimile de piatră, să îi învățăm să iubească cu adevărat din nou să își exteriorizeze sentimentele și să spere din nou.
Numai așa putem simți că este cu adevărat sărbătoare nu numai în calendar ci și în sufletele noastre. Numai dragostea face ca sărbătorile să fie ne asemuite și speciale.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Lasă un răspuns