luni , decembrie 16 2019
Home / Exprimare / Primii pași pentru o viață mai bună

Primii pași pentru o viață mai bună

În seara de 06.11.2015 începând cu ora 20 ne-am adunat câțiva oameni pentru a aprinde câte o lumânare în Parcul Central din Municipiul Reghin, în memoria victimelor de la Clubul Colectiv.
Sincer ne-am fi așteptat la o prezență mult mai mare a cetățenilor al acestui oraș. Acei câțiva oameni care și-au dăruit timp din timpul lor, au comemorat acele clipe de groază în liniște și discutând între ei, amintindu-și totodată și de martirii revoluției din 1989. Cinste și respect pentru acest gest.
Am rămas cu toții cu un gust amar pentru faptul că prezența celor de acolo a arătat cât de mult ne pasă de semenii noștri, de ceea ce s-a întâmplat în acel club și în țară. Acest fapt arată indiferența care ucide și datorită acestor indiferențe am ajuns la acest haos ce ne înconjoară.
Suntem puțini dintre cei mulți care se implică direct sau indirect, cărora le pasă de fapt de viitorul nostru și al copiilor noștri. Realizăm că acei martiri ai revoluției au murit degeaba pentru unii dintre noi.
Ne merităm soarta pentru că suntem mai dispuși să ne pese de ce se întâmplă la vecinul, ce a cumpărat vecinul și ce a făcut X și Y.
Suntem jalnici, pentru că nu suntem în stare să punem punctul pe I, să ne unim cu toții și să avem curajul să spunem că ajunge cu batjocura, să ne cerem drepturile ce ni se cuvin atât salariale cât și pentru drepturile de îngrijire medicală gratuită după care plătim și cotizăm an de an. Condiții de îngrijire, medicamente gratuite și compensate, pensii decente din care să putem trăi liniștiți bătrânețele. Să nu fim batjocura lor, ca după ani de plăți și cotizări la stat să te trezești că nu prea ai drepturi nici măcar la un trai decent.
La acest lucru trebuie să se gândească toți, să ne cerem drepturile salariale și pensii decente pentru toți acei care au lucrat, să se investească în sănătate ca să putem fi o țară prosperă și sănătoasă, să ni se apere drepturile ca cetățeni al acestei țări. Să nu existe diferențe așa de mari între salarii, iar copii să aibă dreptul să învețe și să beneficieze de manuale gratuite. Să se construiască școli, spitale, nu biserici, catedrale, cazinouri și bordeluri.
Să fie verificați toți cei care au averi nejustificate și acestea din urmă să le fie confiscate.
Să ne oprim în a da și accepta șpagă, să ne respectăm, să nu mai fim atât de răi unii cu alții, iar munca ce o facem să fie de calitate, iar aceasta să fie plătită corect oferind fiecăruia în parte o viață decentă, să nu mai avem și grija zilei de mâine și că oare vom avea ce pune pe masă.
Fiecare dintre noi să ne gândim înainte să facem ceva, dacă nouă ne-ar place să ni se facă și nouă la rândul nostru la fel. Să încercăm să ne punem în pielea altuia și apoi să acționăm.
Despre aceste lucruri ar trebui prima dată discutat și luat măsuri cât mai urgent posibil.
Nu în ultimul rând schimbarea guvernului și a clasei politice cu persoane tinere, apte, ne mânjite, dornice de a face ceva util poporului și acestei țări. Cu gândire sănătoasă și puși pe fapte mari și totodată să nu se lese influențați de cei care se băteau care să ajungă la ciolan.
Verificarea fețelor bisericești și impozitarea acestora și luarea unor măsuri de corectitudine față de enoriași. Pentru că după câte am văzut totul s-a transformat în afacere și nu mai este loc de sfințenie, smerenie și de iubirea aproapelui, ci de folosirea lui în plăți și cotizații cât mai exorbitante.
Cam atât am avea de adăugat la lista de urgențe, ar mai fi multe de scris dar considerăm că deocamdată aceste lucruri ar fi mai importante și urgente de rezolvat.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Pasiunea de a crea

Sunt puțini la număr care se afirmă prin a scrie din propria pasiune sau pur …

Lasă un răspuns