sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / S.O.S / Parcarea ilegală în imediata apropiere a trecerii de pietoni!

Parcarea ilegală în imediata apropiere a trecerii de pietoni!

Un alt exemplu al nepăsării noastre, față de concetățeni și mai ales referitor la copii, este parcarea mașinilor în imediata apropiere a trecerii de pietoni sau chiar pe trecere.
Această problemă poate părea ca o abatere minoră față de regulile de circulație, dar în realitate prezintă un risc major mai ales pentru copii, care nefiind înalți, nu se văd de mașinile parcate acolo.
Ei știu doar că se traversează la trecerile de pietoni și o fac deci fără griji, de multe ori în fugă fiind siguri că au dreptul la liberă trecere. Ei, dacă e o mașină mai înaltă, de exemplu o dubiță sau o furgonetă, etc., până să frânezi l-ai și călcat pe acel copilaș și cu toate că cel care a parcat pe lângă trecere e cauza principală și tu ești cel vinovat.
Tot nu putem înțelege, cum pot fi acești șoferi atât de inconștienți…?! Părerea noastră, mai ales că asemenea cazuri sunt tot mai frecvente (datorită creșterii numărului de autoturisme pe zi ce trece), ar trebui ca autoritățile să amplaseze înainte de trecerea de pietoni niște module din beton, (cum sunt cele din sensul giratoriu), care să împiedice orice tentativă de parcare în acele zone.
Poate ar trebui introdusă chiar în legislația rutieră! altfel problema nu se va rezolva cu creșterea numărului de mașini.
După Codul Rutier, oprirea și staționarea este interzisă prin lege „pe trecerile de pietoni și la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea”.
În realitate sunt nenumărate exemple, unde nici măcar la mai puțin de 6 metri nu se respectă această regulă, rezultând imposibilitatea observării unui pieton (dacă e un copil), care poate ieși pe carosabil de după o mașină, mai ales dacă acesta e un furgon sau o dubă, șoferul ne mai având timp să evite lovirea sau în cel mai rău caz uciderea acestuia!
Singura soluție ar fi amplasarea unor elemente din beton de culoare roșie și albă, înaintea trecerii de pietoni și după aceasta de cel puțin 1,5 metri în ambele părți a carosabilului cum e în Bulevardul Unirii, unde a fost amplasată nu de mult din fericire, mulțumită unor locatari prudenți, care au sesizat autoritățile, pentru a preîntâmpina unele posibile evenimente nefericite care ar fi putut avea loc după cum am menționat mai sus.
Ne bucură faptul că au luat inițiativă și alți oameni, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, cauzate de șoferii grăbiți și inconștienți, deocamdată e pus în practica doar în Bulevardul Unirii, cum am mai scris, dar totuși se mai întâmplă evenimente nefericite ca, cel din data de 04.02.2018 când a fost călcat un copil pe trecerea de pietoni.
Sperăm că se vor lua măsuri în prealabil cu aceste parcări neregulamentare, abuzive și până atunci șoferii să fie conștiincioși și să respecte parcările de lângă trecerile de pietoni precum prevede legea.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Lasă un răspuns