sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Descriere / Oamenii containerelor

Oamenii containerelor

Una dintre problemele acute cu care se confruntă orașul nostru, este cea a mizeriei și dezordinii lăsate în jurul containerelor de către cetățenii de etnie romă care își fac veacul zilnic și caută între resturile de gunoaie, ce au fost aruncate de către noi cetățenii civilizați.
Nu este zi, ca locurile special amenajate pentru aruncarea resturilor menajere să nu fie vizitate, răvășite, scotocite, de către acești indivizi de joasă speță care îs-i caută hrana în jurul containerelor și din containere.
Nu odată am fost martori când toată familia cu mic cu mare, chiar cu copil în carucior stăteau de dimineața și până seara consumând, chiar din resturile găsite în containere, iar după ce au atins containerele și resturile de mizerie fără să se spele, mâncau și se lingeau pe degete!
De multe ori nici nu așteaptă ca sacul cu resturi menajere să fie aruncat, ei ți-l iau din mână și se apucă interesați să o desfacă, împrăștiind mizeria pe jos și în urma acestui fapt în scurt timp nici nu mai poți arunca civilizat în containerele special amenajate, pentru că resturile se amestecă și riști să te murdărești și să cari după tine un miros insuportabil, în urma călcării în resturi și mizerii aruncate din container și intrate în putrefacție.
Acești romi ar trebui puși să adune și să curețe mizeria ce au provocat-o intenționat, deoarece aceste locuri nu numai că emană un miros insuportabil, dar acest act este și un focar de infecție.
Să nu amintim că nu de puține ori am văzut că după ce au scotocit prin tomberoane au mers la stația de autobuz și după ce au atins resturile alimentare și cele menajere unde circulă șobolanii și șoarecii, în ciuda acestui fapt, acești romi împrăștiind microbi se urcă în autobuz și pun mâna pe bară transmițând bacteriile, riscând astfel să ne îmbolnăvim și noi la rândul nostru.
După cum știți nu numai navetiștii circulă cu transportul în comun ci și copii noștri mergând zilnic la școală.
Este un semnal de alarmă pentru autoritățile locale care stau nepăsători deoarece ei nu circulă cu transportul în comun ci au mașinile lor personale. Astfel ei nu îș-i bat capul ca restul cetățenilor să circule în siguranță și fără frică și care la rândul lor se pot îmbolnăvi din neglijența și nepăsarea noastră a tuturor.
Ar trebui luate măsuri prin sancționarea acestor oameni cu amenzi, sau cu lucru în folosul comunității, să fie interzis aceste fapte ca și cerșetoria, pentru că acest act este ilegal și periclitează viețile și sănătatea noastră a tuturor.
Ar trebui puse containere cu orificii ce nu se pot desface cu sistem prin care gunoiul și restul menajer să se poată introduce în container, dar să nu se mai poate să se scoată acel sac menajer, numai de către cei ce adună gunoiul adică firma de salubritate, iar acest fapt să îngreuneze accesul acestor oameni la containerele de gunoi!
Trebuie urgent acționat până nu este prea târziu deoarece nu peste mult timp vine vara iar infernul provocat de acești cetățeni v-a lua amploare.
Pe această cale tragem un semnal de alarmă nu numai primăriei, ci și tuturor cetățenilor, pentru că numai împreună putem rezolva această problemă acută ce ne atinge direct pe noi toți, cetățenii acestui oraș!!!

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Să trăiești e o adevărată provocare

În ultimii ani am observat că suntem din ce în ce mai mult manipulați, atât …

Lasă un răspuns