sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Internet / Internetul și efectele lui negative

Internetul și efectele lui negative

Tehnologia modernă domină treptat toată copilăria celui mic, făcându-l dependent de ea, fapt ce te îngrijorează foarte tare. În mod cert, nu ai cum să excluzi tehnologia din viața copilului și nici nu este indicat să faci asta, însă o poți introduce în mod productiv în dezvoltarea lui.
Cea mai bună abordare constă în găsirea unui echilibru în timpul acordat de copil acesteia, în reducerea efectelor adverse și încurajarea avantajelor de care poate beneficia.
Există o mulțime de motive de îngrijorare când vine vorba de invazia tehnologiei în rândul copiilor.
În ziua de astăzi, ei încep să substituie multe jocuri și activități educative esențiale pentru dezvoltare cu gadget-uri care încep să facă toată treaba în locul lor (telefoane, iPod-uri, tablete etc.)
Micuții devin din ce în ce mai absorbiți de puterea și capacitatea acestor accesorii și ignoră alte activități. Specialiștii avertizează că calculatorul sau alte produse ale tehnologiei moderne sunt extrem de periculoase pentru cei mici. Nu numai că favorizează sedentarismul, dar împiedică și crearea unei vieți afective bogate și a unei gândiri creative (abilități sociale reduse, lipsa empatiei etc.)
Cu cât copilul petrece mai mult timp în compania acestor produse şi se adâncește în ele, cu atât este mai dezorganizat, are performanțe școlare scăzute, este indisciplinat, iar sănătatea lui are de suferit. Specialiștii susțin că majoritatea adolescenților din ziua de azi au greutăți în a identifica emoții sau sentimente la cei din jur, ceea ce îi împiedică să simtă empatie sau să simtă bucurie, furie sau alte emoții importante în dezvoltarea lor afectivă.
Pe lângă aceste efecte, micuții pot asimila informații greșite, nepotrivite pentru vârsta lor și pot avea un grad de violență cibernetică care le afectează viața, comportamentul și modul de a gândi.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Lasă un răspuns