sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Exprimare / Încă o lovitură din partea autorităților locale!

Încă o lovitură din partea autorităților locale!

Din nefericire asistăm din nou neputincioși oarecum la un nou atentat către tineret din partea Primăriei Reghin.
După eșuarea planului de restaurare a Cinematografului Patria vor să desființeze Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” în locul căreia ar vrea să mute Biblioteca Municipală din centrul orașului.
Acest institut este un simbol ce reprezintă tineretul.
Mulți dintre noi am fost prezenți în acest institut unde copii noștri au serbat diferite evenimente.
Casa de Cultură este recunoscută atât național cât și pe plan internațional.
A găzduit diferite spectacole, festivaluri, teatre inclusiv Festivalul de Teatru Școlar atât la secția română cât și a altor minorități.
A încurajat și a susținut tinerele talente pe care ați avut ocazia să îi cunoașteți sau cel puțin pe unii dintre ei atât ca ansamblu de dansuri moderne, dansuri populare cât și ca soliști de muzică populară și ușoară la Zilele Tineretului Reghinean.
A găzduit multe spectacole pentru iubitorii de muzică corale, clasice, pop, rock și folk.
Acest institut le-a dat posibilitatea pentru pregătirea repertoriilor și de a exersa pentru spectacole ce urmau să fie prezentate de către tinerele talente.
Acest institut a susținut inclusiv recitaluri și a fost gazda a numeroase trupe de rock, pop etc.
Scena în sine ar putea povesti despre generații întregi de copii din grădinițe și școli, care aici au avut pentru prima dată ocazia de a prezenta, recita, cânta, dansa și de a cocheta cu arta dramatică.
De spectacole organizate cu un real succes a avut parte și spectacolele ”Steluța De Argint” în cadrul căruia s-au descoperit talente muzicale care au meritat a fi promovate. Nu în ultimul rând Reghinul a devenit pentru a treia oară capitala de teatru pentru amatori, implicarea fiind tot din partea Casei de Cultură a Tineretului”George Enescu”.
Nu de puține ori am participat la vizionarea serbărilor organizate de grădinițe și școli iar copii noștri au avut condiții adecvate.
S-au organizat inclusiv lansări de carte unde scriitorii au putut prezenta cartea și având contact direct cu publicul, au informat și mediatizat preocupările lor literare.
Am mai putea enumera foarte multe activități ce au fost susținute cum ar fi pictatul pe sticlă a icoanelor, simpozioane aniversare și multe altele.
Ar fi mare păcat să se șteargă numai așa cu buretele o instituție cu un renume atât de mare.
Ar fi un gol imens în sufletele tuturor reghinenilor dacă ar dispărea și această instituție căruia îi datorăm atât de mult.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Primii pași pentru o viață mai bună

În seara de 06.11.2015 începând cu ora 20 ne-am adunat câțiva oameni pentru a aprinde …