luni , decembrie 16 2019
Home / Descriere / Ghilotinele din Reghin, ori… „Tragedia de la Clubul Colectiv la singular?”

Ghilotinele din Reghin, ori… „Tragedia de la Clubul Colectiv la singular?”

În ultima vreme am publicat câteva articole critice la adresa autorităților locale, care au fost surprinși că nu își fac datoria întotdeauna cum ne-am aștepta.
Dar totuși eu consider că este de datoria noastră să atragem atenția în cazul în care neglijența lor duce chiar la periclitarea sănătății și în unele cazuri chiar la deces.
Dar oare mă întreb acest lucru nu se referă și la noi simpli cetățeni? Oare nu am putea și noi la rândul nostru să ne implicăm mai ales când este vorba de ne consolidarea a unor lucrări de întreținere al unor construcții, care ar putea cauza vătămări corporale foarte grave unor cetățeni care circulă nevinovați pe trotuarul din fața blocului nostru?
Se pare că nici tragedia de la Clubul Colectiv din București nu a reușit să ne dezvolte puterea de a anticipa prin executarea unor lucrări fără să ne gândim că ce s-ar putea întâmpla din cauza noastră. Dau exemplu pe câțiva dintre cetățenii noștri care au executat niște lucrări la care ei ar zice „că e proprietatea lor” care însă ar putea să nenorocească pe oricare dintre noi, sau chiar pe ei, pe copii lor sau ai noștri, sau chiar o mămică în timp ce plimbă copilul ei și care nu are nici cea mai mică bănuială despre pericolul ce amenință pe ea și pe copilul ei.
Nu e același pericol ca de exemplu cel de la Clubul Colectiv, nu e așa de groaznic, poate doar câte o persoană va fi „tranșată”, nu este o tragedie în masă. Unii se gândesc de ce atâta zarvă pentru niște oameni care pot fi mutilați pe viață, sau își pot pierde chiar viața. Dar mă gândesc, că ar reacționa mult mai vehement și ar da din mâini și din picioare pentru nedreptatea ce l-a atins dacă ar fi vorba de el sau de cineva drag lui. Despre ce este vorba?
Probabil sunteți deja nerăbdători să aflați ce m-a determinat să trag din nou un semnal de alarmă! Este vorba despre o mulțime de blocuri al căror balcoane au fost închise cu sticlă și care au deasupra acestora o streașină oblică din sticle așezate pe profile, acestea fiind prinse oarecum pe niște suporturi de fier nesigure în ideea de a proteja de vremea nefavorabilă. Dacă ne uităm la ele îndeaproape o treime din aceste sticle sunt căzute, fisurate, unele păstrează doar niște rămășițe din sticle ca niște colți ascuțiți, altele fisurate pe mijloc ușor înclinate spre rupere și toate acestea nefiind sticle cu fir de sârmă ci sticlă normală pentru geam, care nu se știe când ar putea să cadă.

Oare trebuie să așteptăm ca cineva să se accidenteze? Nu e oarecum de datoria și competența autorităților locale să îi oblige pe proprietarii de apartamente dacă ei sunt iresponsabili și efectuează lucrări și acționează de capul lor, fără însă să se gândească la consecințe? Ba da, au în primul rând obligația morală de a se autosesiza și să se dezbată în ce mod pot fi rezolvate aceste probleme. Eu aș sugera ca, primăria împreună cu asociația de proprietari să organizeze cât de urgent o ședință prin care să se decidă ca aceste sticle „posibile ghilotine” să fie înlocuite cu un alt material având un rol similar, care să fie inofensiv și să fie prinse fără a avea frica că acestea ar putea cădea. Iar asociația de locatari la rândul ei să organizeze o ședință cu locatarii imobilelor cu pricina și să se ia măsuri cât mai urgent posibil.

Aș atrage atenția în mod special locatarilor având apartamente în zona Dacia, situat fiind pe aleea principală de la Laboratorul de cofetărie până la stația de Maxi-Taxi către Târgu-Mureș, unde de altfel se află inclusiv tencuieli desprinse în bucăți mari care de asemenea pot provoca o catastrofă. Nu am să dau nume sau etaj, cei în cauză rog din bun simț să se autosesizeze.
La fel și în Cartierul Făgăraș ambele șiruri de blocuri cu apartamentele situate dinspre intrarea dinspre zona Libertății vis a vis cu parcul de joacă unde am constatat cele mai multe sticle în cădere.
Tot o problemă delicată fiind observată chiar și de mai mulți cred dintre dumneavoastră unde tot așa se află un imobil cu geamuri sparte în cădere ce se află pe Strada Călărașilor pe partea stângă cum urci spre Biserica Evanghelică (Săsească).

Sunt presupun și în alte zone probleme asemănătoare unde nu ar strica să vă implicați și voi dragi cetățeni al acestui oraș.
Dacă considerați că am deranjat pe oricare dintre voi punând degetul pe rană, ne putem vedea liniștiți mai departe de treburile noastre și să stăm cu mâinile în sân și cu speranța că bunul Dumnezeu ne va ocroti pe noi și pe cei dragi nouă de o posibilă tragedie ce ar putea urma și posibil să ne lase fără o persoană dragă nouă care ar putea plăti chiar și cu viața pentru iresponsabilitatea câtorva dintre noi.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Să trăiești e o adevărată provocare

În ultimii ani am observat că suntem din ce în ce mai mult manipulați, atât …

Lasă un răspuns