sâmbătă , octombrie 19 2019
Home / Eveniment / Corupția și nepăsarea ucide

Corupția și nepăsarea ucide

Ca un trăsnet a căzut asupra noastră acea catastrofă ce a ucis zeci de oameni nevinovați și va lăsa cu sechele pe viață pe mulți dintre acei tineri care vroiau să se distreze de Halloween.
Mulți părinți probabil se gândesc, că mai bine nu le permiteau copiilor lor să participe în acea seară ce urma să fie cea din ultima zi, probabil în care îș-i puteau vedea copii vii și nevătămați.
Multe vise s-au spulberat în acea seară, pentru că majoritatea erau tineri în fața cărora abia începea studiile, cariera, viața cu adevărat. Li sa curmat șansa de a deveni părinți, iar câțiva dintre ei care au decedat au fost înhumați în haine de mire sau mireasă pentru că nici măcar nu au ajuns să se bucure de acea frumoasă zi în care și-ar fi unit destinele cu alesul, sau aleasa inimii lor.
Nu putem sta nici noi nepăsători fără să ne implicăm, văzând ce sa întâmplat în acel club din București! În acea noapte, parcă sa dezlănțuit iadul pe pământ. Au ars de vii oameni nevinovați din lipsa unor măsuri necesare la organizarea unor astfel de programe artistice.
Nici după tragicul eveniment nu s-au luat măsurile necesare, ne fiind salvări suficiente, paturi de spitale, cadre medicale deci într-un cuvânt proasta organizare în salvarea acelor vieți, dintre cei care se mai putea salva, a eșuat din motivul că nu suntem destul de pregătiți în situații de urgență atât medical cât și lipsa promtitudinii mașinilor de pompieri ce au ajuns cu minute bune de întârziere și foarte puține ca număr pentru o intervenție promtă!
Nimeni nu își imagina gravitatea celor întâmplate, numai cei de la fața locului știau și după cum am citit mărturiile unora dintre cei prezenți, totul era un haos în care se călcau în picioare unii pe alții și nu știau care să iasă mai repede pe acea ușă de evacuare. Iar unele dintre televiziuni imortalizau clipele de groază ce se petreceau în acele momente fără să dea o mână de ajutor, iar unele au lipsit cu desăvârșire tratând totul cu indiferență.
Nici nu se poate povesti și nu sunt cuvinte destule să descrie acea seară ce a devenit un coșmar mai ales pentru aparținătorii celor afectați de incendiu.
Ne întrebăm totuși cei care au organizat acel concert de Halloween cum de nu s-au gândit să organizeze acele artificii în aer liber nu în incinta acelui club. Îi considerăm primii responsabili pentru acea organizare ce urma sa fie fatală pentru unii dintre cei prezenți.
Sperăm să fie învățăminte pentru cei care vor mai organiza astfel de evenimente. Iar cei care dau autorizații de funcționare pentru astfel de localuri și cluburi, să deschidă bine ochii și nu buzunarul pentru a vedea dotarea corespunzătoare ce ar urma să prevină astfel de dezastre.
Apreciem solidaritatea tinerilor și nu numai pentru a nu lăsa uitat acel eveniment sumbru, iar faptul că se organizează mitinguri în întreaga țară, să fie pentru pedepsirea tuturor acelor care sunt răspunzători direcți de acea catastrofă și stoparea corupției și nepăsării aleșilor noștri și tuturor celor care lucrează în instituții ale statului și până la ultimul om care se face vinovat cât și din sectorul administrativ.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

La mulți ani viața mea

Iată un nou an a trecut și a sosit din nou cea mai frumoasă și …

Lasă un răspuns