vineri , mai 24 2019
Home / Exprimare / Așteptarea

Așteptarea

O mare parte din viaţa noastră o petrecem aşteptând!
Aşteptăm să treacă săptămâna să vină din nou weekendul, vacanţa, să vină autobuzul, trenul, avionul.
Aşteptăm să treacă momentele grele din viaţa noastră, să terminăm şcoala, facultatea, să devenim oameni maturi, iar mai apoi să ne găsim un serviciu bine plătit.
Nici nu ne dăm seama că timpul trece iar devenind maturi începe o altă serie de asteptări.
Aşteptăm să ne sune persoana dragă nouă, să vină ziua de salariu, aşteptăm cu nerăbdare să ne aflăm jumătatea, ziua cea mare cănd rosteşti marele DA, să fim părinţi şi noi la rândul nostru, iar mai apoi ca copii să crească să le aflăm dorinţele, personalitatea, să termine şi ei la rândul lor şcoala.
Ori câte aşteptări am avea ele sunt diferite. Nici o aşteptare nu este la fel cu cealaltă, aşa cum nici un om nu seamănă unul cu celălalt.
Aşteptările au o intensitate diferită de la caz la caz.
Uneori simţim că ne pierdem răbdarea aşteptând, alteori doar aşteptăm.
Unele aşteptări simţi că durează o veşnicie, alteori nici nu îţi dai seama şi timpul a trecut.
Unele aşteptări au un impact atât de mare încât simţi că nu mai ai energia necesară şi te stingi cu fiecare clipă care trece crezând că a venit sfârşitul, iar alte aşteptări te maturizează, te fac mai puternic şi mai înţelept.
Cât de mult poate să doară o aşteptare o aflăm dacă ne gândim cât de mult trebuie să aşteptăm persoana dragă, care este plecată undeva pe o perioadă mai lungă, sau îndrăgostiţii care iş-i aşteaptă perechea la întălnire şi nici un sunet nu li se pare mai trist decât sunetul orologiului arătând minutele întârziate.
Cele mai des întâlnite dintre aşteptări sunt ce le trăim repetat de-a lungul vieţii aici menţionez: aşteptarea binelui, fericirii, sănătăţii, aprecierii, bucuriei.
Cele mai crunte aşteptări sunt aşteptările în zadar, acele aşteptări care nu vor ajunge niciodată. Aici menţionez aşteptarea sincerităţii, devotamentului, fidelităţii, adevărului, schimbării răului în bine.
Spun toate aceste negativisme la modul general pentru că sunt şi mici excepţi de la regulă.
În general puţine cupluri se pot lăuda în această eră modernă că în relaţia lor este sinceritate, devotament, fidelitate, înţelegere şi respect reciproc.
Analizând toate aceste aspecte deducem că întreaga viaţă constă din aşteptare la diverse nivele de trăiri şi ne pierdem tinereţea, îmbătrânim aşteptând, sperând că este loc de mai bine.

Despre Arabella & Ferenc

Intuitivi, plini de idei, mereu vom avea un cuvânt de spus.

Check Also

Primii pași pentru o viață mai bună

În seara de 06.11.2015 începând cu ora 20 ne-am adunat câțiva oameni pentru a aprinde …

Lasă un răspuns